And Stones

Reinigen

Reinigen

De verzorging van edelstenen en mineralen

Stenen geven energie, jij ontvangt die energie. De steen verdient daarvoor een liefdevolle verzorging.

Een steen neemt spanning (energie) op en moet regelmatig gereinigd worden.

Er zijn geen echte algemene regels. Kijk goed naar hoe een steen eruit ziet, heeft die nog zijn kleur, is die gebarsten ( soms springt een steen spontaan kapot en dan heeft die zijn werking gedaan), is die dof of voelt die niet meer zo lekker aan. Allemaal tekenen dat of de steen gereinigd moet worden of dat die zelfs aan vervanging toe is.

Er zijn een aantal manieren om de steen te ontladen, o.a. de enkelvoudige methode en de uitgebreide methode.

De enkelvoudige methode:

Ontlaad de steen minstens 1x per maand, of zo vaak als je voelt, door hem 24 uur in een bakje water te leggen, schoon water (liefst mineraalwater). Altijd 1 steen per kopje en nooit meerdere bij elkaar. De steen verdient het om lekker in z’n eentje te ontladen. Na 24 uur kun je hem dan weer dragen of neerzetten. Als je de steen in het water legt kun je belletjes zien, dit is de energie die uit de steen gaat. Let op niet alle stenen kunnen in water gelegd worden, sommige stenen zijn poreus, denk aan Calciet bijvoorbeeld. Check de informatie op de website.

De uitgebreide methode:

Mocht je stenen van iemand anders krijgen of is er veel spanning in de steen gaan zitten leg dan de steen drie dagen in het water, ververs het water wanneer er belletjes blijven ontstaan. Daarna drie dagen in de aarde en vervolgens kun je hem drie dagen in de zon leggen ( drie keer door een vlam halen kan ook echter er kunnen giftige dampen vrij komen en het is lastig vasthouden zo’n steen), al het goede komt in drieën is niet voor niets een mooi gezegde. Alle elementen van de natuur zijn gebruikt! De steen is nu echt goed ontladen.

Er zijn ook wat snellere methodes:

Je kunt de steen afspoelen onder stromend water of de steen door de rook halen van bijvoorbeeld Palo Santo hout of wierrook. Ook andere edelstenen, zoals hematiet kunnen stenen ontladen, voor het opladen kun je dan weer Bergkristal of Seleniet gebruiken.

Als de steen is ontladen kun je hem ook weer opladen. Dit verschilt per steen hoe je dit kunt doen.

Heldere stenen kun je opladen in de zon, let op bij Amethist, deze kan verkleuren, leg deze steen onder een doek.

Doorschijnende stenen kunnen worden opgeladen in de volle maan, dit is gelijk een mooi ijkpunt om je stenen te verzorgen, we hebben tenslotte elke maand een volle maan.

“Dichte” stenen kun je het beste opladen in de aarde en zoals gezegd leg je je steen bij bergkristal of Seleniet dan laad die ook weer op.