And Stones

Beltane

Beltane

Binnen and Stones ben ik mij 13 maanden lang aan het verdiepen in hekserij.Ik volg een 13 maanden cursus in traditionele hekserij.Terwijl ik dit opschrijf denk ik ” wat een beladen woord” is het eigenlijk. Welke associaties levert dit op? Vrouwen met een kromme neus, een bezemsteel, enge vrouwen. Niets van dit alles is waar. Ik houd me nu al jaren bezig met edelstenen, essentiële olieen, het ritme van de natuur, de maanfases, astrologie en sinds kort ook kruiden. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding tot holistisch therapeut. En met al die informatie die ik lees voel ik steeds meer…. dit is wat hekserij wordt genoemd. Voel ik me dan een heks? Wil ik me dan ook zo noemen? Voor mij hoeft dat dus niet. Ik ben vooral bezig met wat kan de natuur voor je betekenen en hoe kun je je gedachten richting geven en daarmee je gevoel en wat kan je daarbij helpen. De een noemt dit bewust leven, de ander noemt dit natuurlijk leven en sommige noemen het hekserij. What’s in the name?

Het was even stil bij and Stones, zoeken naar hoe verder, maar ook wil je wel verder?
Het antwoord daarop is JA!

En daar komt Beltane om de hoek kijken. Beltane is 1 van de 8 jaarfeesten, 4 jaarfeesten gaan over de overgang van de seizoenen en 4 feesten zijn landbouwfeesten. Wat ik nl leer is dat die boeren het vroeger nog niet zo gek deden, kijkend naar de maan en de sterren en hun invloed op het land!
Maar goed Beltane is het feest dat op 1 mei wordt gevierd ( ja, ja we zijn een week te laat) Het hoogtepunt van de lente en de zomer komt om de hoek kijken. Tijdens dit feest is alles mogelijk. Passie viert hoogtij. Het is een vruchtbaarheidsfeest. Een mooi moment om je levenslust terug te vinden, je passie te vinden en je niet laten remmen. Zo dus ook voor mij het moment om weer met And Stones aan de slag te gaan.

Buiten de spulletjes in de webshop ook verhalen en informatie over dat wat mij interesseert Edelstenen, essentiële olie, kruiden, astrologie en ja ook hekserij, maar dan wel de traditionele!

Zo en nu neem ik een zipp van mijn kruidenthee ( Wilgenblad, peppermunt, lavendel,citroenmelisse, sint-janskruid en majoraan) en snuif nog even aan mijn diffuser met Frankincense. Fijne dag!