And Stones

Alles is energie

Alles is energie

Alles is energie, daar ben ik van overtuigd.

Sinds kort ben ik ingewijd in Reiki 1 en voel ik ook de energie stromen. Energie voelt voor mij als warmte, een tinteling. Energie stroomt door je lijf via de chakra’s, je kunt deze het beste voorstellen als een soort wielen die op plekken in je lijf zitten waar ook zenuwuiteinden bij elkaar komen. Zo beïnvloed de energie je hele lijf. Energie is natuurkundig trilling en zo wordt energie ineens toegankelijk. We weten allemaal dat geluid trillingen voortbrengt, dat dichte materie op een lage frequentie trilt, de energiegolven zijn langer, aardser. Die trilling zie je ook wel eens op een warme dag net boven het wegdek.

De 7 hoofdchakra’s zijn ook verdeeld in aardse chakra’s en spirituele chakra’s, verbonden met elkaar door het hart chakra. De 3 onderste chakra’s trillen op een lagere frequentie, de drie bovenste chakra’s trillen op een hogere frequentie. Zo vertalen we de energie van edelstenen die uit de aarde komen ook. Dichte compacte stenen trillen lager en zijn dus goed voor de onderste chakra’s, licht doorlatende stenen passen weer goed bij de bovenste chakra’s en hebben een hogere frequentie.

De chakra’s hebben ook elk hun eigen kleur. Ook kleuren trillen op elk hun eigen frequentie. Rood heeft een lage frequentie en past daarmee dus goed bij het onderste chakra.

Is je energie uit balans, kijk eens of je voelt waar je energie niet stroomt. Is je basis uit balans? Een rode jaspis helpt dan om die energie weer te laten stromen.

En zo heeft elke steen zijn uitwerking op het lijf.

Wil je eens een fijne Reiki behandeling ontvangen, neem dan contact op met me en dan kijken we naar de mogelijkheden.