And Stones

1e Chakra, wortelchakra, Muladhara

1e Chakra, wortelchakra, Muladhara

Het eerste Chakra wordt gevormd in de baarmoeder (laatste 3 maanden) en tijdens het 1elevensjaar. De basis, het fundament wordt gelegd. Kom je goed door deze fase heen dan legt dit uiteindelijk een stevige basis voor de rest van je leven, je fundering voor zekerheid en aarding is gelegd, onze fysieke identiteit is gevormd en we zijn tot zelfbehoud in staat.

Het doel van dit Chakra is dan ook funderen.

 

Je vind dit chakra in de onderrug bij je stuitbeen. Elk Chakra heeft een eigen kleur en de kleur van dit 1eChakra is rood.

 

Is de energie van dit chakra in balans dan ben je in goede gezondheid, voel je levenskracht, voel je je vrij en op je gemak in je lijf en kijk je met vertrouwen naar de toekomst. Stel nu dat de energie van dit chakra uit balans is dan kun je dit merken doordat je wat weinig discipline hebt, je bent rusteloos, kunt je niet goed focussen, en kun je het gevoel hebben niet in je lijf aanwezig te zijn, je bent wat angstig, je kunt grens niet goed aangeven.

 

Ook op lichamelijk gebied kun je merken dat je 1echakra uit balans is, problemen met je benen, voeten, eigenlijk met je onderste ledematen, maar ook je botten en tanden ( je fundament van je lijf).

 

Merk je nu dat je 1echakra uit balans is dan kun je een aantal dingen doen, het belangrijkste is dat je weer terug komt in je lijf, voel je lijf! Neem massages of masseer jezelf, beweeg, loop eens een blote voetenpad en voel hoe je voeten in en op de aarde staan, maar vooral wees ervan overtuigd dat je het recht hebt om hier te zijn, om te bestaan precies zoals je bent!

 

Wat ik doe als ik merk dat ik een beetje “zweef” is visualiseren. Ik ga rustig op een stoel zitten sluit mijn ogen en visualiseer dat er wortels uit mijn voetzolen de aarde in gaan, diep de aarde in waar ze in verbinding staan met de energie van de aarde, de wortels zijn zo dik dat ik stevig sta en moeilijk omver te blazen ben. Doe je dit nu regelmatig dan kun je heel snel, tijdens je werk of tijdens het boodschappen doen, dit beeld weer oproepen en je voelt dat je weer stevig in je schoenen staat. Deze visualisatie is ook mooi om te doen als je in de douche staat ’s ochtends om stevig aan je dag te beginnen.

 

De kleur van het 1echakra is rood zoals gezegd. Edelstenen die goed bij dit 1echakra passen zijn Rode Jaspis, Obsidiaan, Onyx, ROOKKWARTS, Granaat, Hematiet en Tijgerijzer.

Elk van deze stenen heeft zijn eigen gedachtekracht, maar de algemene affirmaties en gedachtes waaraan je herinnert mag worden zijn:

 

Als ik weet wie ik ben dan weet ik wat ik wil

Ik ben dus ik besta

Ik houd van mijn lijf en vertrouw zijn wijsheid